crimewine.dk

Forside > Om CrimeWine

Hvem er CrimeWine?

Bickensohl

CrimeWine importerer vine fra Kaiserstuhl, Rheinhessen – og enkelte andre tysktalende områder som Østrig og Sydtyrol!

Vores styrke er at have forbindelserne i orden, og ikke at tage alt, hvad der kalder sig vin, for gode varer. I Kaiserstuhl i den sydlige del af Baden i Tyskland produceres nogle af verdens bedste vine, indtil videre næsten kun kendt af en begrænset kreds af vineksperter og vinelskere. Vi kender området særdeles godt, har mangeårigt samarbejde med vinbønderne og har tidligere deltaget i vinhøsten i september/oktober måned. Vi vælger de vine ud, som vi selv – og andre danskere – ikke bør leve foruden! Gennem årene er det lykkedes os at lægge et sugerør ind til de bedste vingårde i området. Vi har samtidigt udvidet vort territorium, og forhandler nogle skønne vine fra det lidt nordligere beliggende Rheinhessen samt enkelte fra andre regioner.


CrimeWine's Vinforbindelser

Weingut Bercher, der er beliggende i Burkheim, hører ikke kun til blandt Tysklands allerbedste vinproducenter, men rangeres af vineksperter som værende i international topklasse. Her vil vi særligt fremhæve de røde Spätburgunder – Pinot Noir – som kældermesteren, Arne Bercher, vinder priser med år efter år.

Weingut Salwey hører til i Oberrotweil, midt i Kaiserstuhl. Firmaet drives i dag af den unge Konrad Salwey, der blev valgt til årets vinbonde 2017 i det ansete vintidsskrift Falstaff. Han fremstiller virkelig gode vine med personlighed, særlig Spätburgunder – også kendt som Pinot Noir – i mange prislag. Vi forhandler både dagligvine og de mere eksklusive, f.eks. Salweys Spätburgunder Käsleberg, der er en af vore egne favoritvine (– og stadig til at betale!) til de dyre, eksklusive og helt sublime.

Winzergenossenschaft Königschaffhausen-Kiechlinsbergen er et vinkooperativ beliggende i det nordvestlige hjørne af Kaiserstuhl. De sidste mange år har kooperativet figureret på det tyske gourmet-tidsskrift Feinschmeckers liste over de bedste tyske vinkooperativer. Her produceres nogle utroligt gode – og bestemt ikke dyre – "dagligvine": Særlig vil vi fremhæve Grauburgunder – som mange vil kende som Pinot Gris eller Pinot Grigio – og den i Danmark meget lidt udbredte Müller-Thurgau. Denne drue giver dejlige lette og tørre hvidvine, men kan også bruges til fremstilling af søde dessertvine. Königschaffhausen har mange års erfaring med disse vine, og vi har et større udvalg af dem.

Mens Kaiserstuhl er et ærværdigt gammelt og kendt tysk vinområde, er Rheinhessen det unge, dynamiske område. Vi har to unge talentfulde vinproducenter fra området. Georg Fogt fra Badenheim er efterspurgt i Tyskland for hans ulastelige kvalitet til gode priser. Prøv f.eks. en fremragende senthøstet (men stadig tør!) Weissburgunder Spätlese, som oven i købet har været en tur på Barrique (små nye egefade). Prøv også Fogts Scheurebe som aperitif til et godt måltid, og hans Blanc de Noir – hvidvin på Pinot Noir-druen – til mad, som kan tåle modspil.

Nyeste skud på stammen er Simone Adams (Adams Wein) fra Ingelheim. Kun få år efter, at hun stod færdiguddannet som ønolog, blev hun nomineret til årets vinbonde i tidsskriftet Falstaff. Hun har sin helt egen umiskendelige stil – og klassificering af sine vine. Prøv f.eks. en Weissburgunder (pinot blanc), som hun kalder Kaliber 9 eller en verdensklasse pinot noir (Bourgogne skal vare sig for konkurrencen!) Spätburgunder Kaliber 36!

Vi har enkelte andre "tysktalende" vine, blandt andet en række skønne Veltliner fra Weingut Hofstetter i den østrigske vinregion Wagram. Det er interessant, at netop dette område er præget af den kalkholdige lerjord, som også kendertegner Kaiserstuhl (såkaldt Löss).

CrimeWine har kort sagt noget for næsten enhver smag, så kom til en af vore smagninger og få syn for sagn. Hvis du abonnerer på vores nyhedsbrev, skal vi sørge for, at du fremover bliver holdt up to date.

De vinligste hilsner, CrimeWine.